logo

Door te besparen op uw energieverbruik levert u een bijdrage aan het milieu. En dit niet alleen, want door te besparen op energie bent u maandelijks ook nog eens minder geld kwijt aan energiekosten. Besparen op energie heeft dus twee voordelen. Veel mensen doen een poging om minder energie te verbruiken, maar slagen hier maar voor korte tijd in. Wilt u de komende jaren meer besparen op uw energie? Volg dan de onderstaande tips van onze elektricien.

1. Draai de verwarming terug

Eén van de makkelijkste manieren om energie te besparen is de verwarming één of twee graadjes terugdraaien. Trek zelf wat dikkere kleding aan en draai de thermostaat wat terug. U zult zien dat u hierdoor een stuk minder energie verbruikt, met name in de wintermaanden.

2. Let op uw waterverbruik

Veel mensen nemen regelmatig een lekker lange douche. Dit kan heel fijn zijn natuurlijk, maar het kost wel veel energie. Het water moet immers opgewarmd worden en daar wordt energie voor gebruikt. U kunt echter niet alleen energie besparen op douchebeurten, maar ook op het gebruik van uw wasmachine of vaatwasser. Gebruik uw wasmachine bijvoorbeeld alleen wanneer de trommel vol zit en was eens wat minder warm. Om energie te besparen op het gebruik van uw vaatwasser kunt u er natuurlijk ook voor kiezen af en toe met de hand af te wassen.

3. Investeer in energiebesparende maatregelen

De bovenstaande twee tips zijn zeer simpel, maar wel effectief. Het belangrijkste is echter dat u hier altijd aan blijft denken. Is dit niets voor u? Dan kunt u er voor kiezen om te investeren in energiebesparende maatregelen. Hierbij kunt u onder andere denken aan zonnepanelen of een zonneboiler. Dit is verreweg de duurste mogelijkheid om energie te besparen, maar het levert u uiteindelijk wel de meeste besparing op. Met zonnepanelen wekt u namelijk zelf stroom op en in een zonneboiler wordt het water opgewarmd met behulp van zonne-energie. Met deze maatregelen levert u een grote bijdrage aan het milieu en houdt u maandelijks ook nog eens een leuk centje over. Een win-winsituatie dus.