Wat is krachtstroom?

 In Blog

De meeste apparaten werken op standaard stroom dat via een stopcontact verkregen wordt, maar dat geldt niet voor alle apparaten. Machines werken vaak met behulp van krachtstroom. De naam zegt het grotendeels al, maar dit soort stroom is veel krachtiger dan de stroom die doorgaans via een stopcontact verkregen wordt. Om met behulp van krachtstroom te kunnen werken, moet er een speciale aansluiting aangelegd worden. Krachtstroom wordt over het algemeen vaak in bedrijven gebruikt om machines te laten werken, maar de vraag naar krachtstroom in een woning neemt ook steeds meer toe. Hoe dit kan? Doordat steeds meer mensen willen koken op een inductiekookplaat.

Inductieplaat aansluiten

In vergelijking met een keramische kookplaat gaat koken op een inductiekookplaat vele malen sneller. Dit komt doordat er een magnetisch veld ontstaat bij inductie. Hiervoor is echter veel meer stroom noodzakelijk dan bij een keramische kookplaat het geval is. Een inductiekookplaat kan dan ook niet aangesloten worden op een standaard stopcontact. Om op inductie te kunnen koken, moet er een special krachtstroomaansluiting aangelegd worden. Niet alleen moet er achter uw fornuis een aansluiting komen, maar ook in de meterkast moet doorgaans een speciale groep aangelegd worden. Op deze manier lijden de overige groepen niet onder de grote stroomvraag van een inductiekookplaat.

Krachtstroom aansluiten

Om krachtstroom in uw woning te krijgen, moet er een speciale aansluiting komen. Het is verstandig om het plaatsen van deze aansluiting over te laten aan een elektricien. Om straks normaal gebruik te kunnen maken van de krachtstroom, is het namelijk noodzakelijk om deze stroom op de juiste wijze aan te sluiten. Een elektricien weet als geen ander hoe hij dit moet doen. Wanneer u ervoor kiest om dit zelf te doen terwijl u hier geen ervaring mee heeft, is de kans groot dat de krachtstroom op de verkeerde wijze wordt aangesloten. Dit kan ervoor zorgen dat de stroom niet werkt of voor gevaarlijke situaties zorgt. Laat het aansluiten van krachtstroom dan ook lekker over aan een professionele elektricien.

Recommended Posts
onderhoudinductie