Hoe gaat u te werk bij het aansluiten van lampen?

 In Blog

Heb jij net je woonkamer, keuken of slaapkamer verbouwd? Dan is het natuurlijk wel zo handig dat er lampen aangesloten worden. Het aansluiten van lampen is niet altijd lastig, maar voor mensen die hier geen ervaring mee hebben, kan het toch een hels karwei zijn. Veel mensen vinden het wat overdreven om hiervoor direct een elektricien in te schakelen en proberen het eerst zelf. Maar als u niet weet waar u moet beginnen, is dat natuurlijk lastig. Daarom leggen wij u in onderstaande tekst uit hoe u te werk gaat bij het aansluiten van lampen.

Voorbereiding

Voordat u kunt beginnen met het aansluiten van de lampen, is het verstandig om een aantal voorbereidingen te treffen. Zo moet u er altijd voor zorgen dat de stroom volledig is uitgeschakeld. Dit doet u door de schakelaar in de meterkast om te zetten. Zorg er vervolgens voor dat u het benodigde gereedschap bij de hand heeft om eventueel de huidige lamp te verwijderen en de nieuwe lamp aan te kunnen sluiten.

Lamp aansluiten

Was er geen lamp aanwezig of heeft u deze al verwijderd? Dan kunt u beginnen met het aansluiten van de lamp. Strip eerst het uiteinde van de draden met behulp van een striptang. Vervolgens draait u de schroefjes in het kroonsteentje aan één zijde los en stopt beide draden aan één kant van het kroonsteentje. Zorg ervoor dat u ze wel op de juiste wijze aansluit, want anders werkt de lamp niet. De draden met dezelfde kleur moeten altijd tegenover elkaar zitten. Voordat u de lamp aan het plafond monteert, is het verstandig de lamp te testen. Schakel de stroom in en test met behulp van de schakelaar of de lamp werkt. Is dit het geval? Dan kunt u de lamp aan het plafond monteren. Mocht het u niet lukken om zelf de lamp aan te sluiten, dan kunt u natuurlijk altijd een elektricien inschakelen om dit probleem voor u op te lossen.

Recommended Posts
kinderenspaarlamp