Waar kan een elektricien u bij helpen?

 In Blog

Veel mensen weten dat een elektricien iets doet met elektra. Voor het merendeel is het lang niet altijd duidelijk waarvoor zij een dergelijke vakman in kunnen schakelen. Dat is begrijpelijk, want de werkzaamheden die een elektricien uitvoert, lopen nogal uiteen. Dit maakt het er natuurlijk niet bepaald makkelijker op. Om u wat meer duidelijkheid te geven, lichten wij in de onderstaande tekst enkele situaties toe waarbij u een beroep kunt doen op een elektricien.

elektricien

Kortsluiting

Wanneer u nog nooit eerder te maken heeft gehad met kortsluiting, weet u waarschijnlijk ook niet hoe u dit op moet lossen. U kunt zelf de apparaten afzonderlijk gaan testen, maar dit hoeft niet altijd resultaat op te leveren. Om er zeker van te zijn dat de kortsluiting definitief verholpen wordt, doet u er goed aan een elektricien in te schakelen.

Elektra aanleggen

Gaat u uw woning verbouwen? Grote kans dan dat de indeling van één of meerdere ruimtes ook anders wordt. In dat geval zitten stopcontacten en lichtschakelaars meestal niet meer op handige plekken. Wanneer u dit wilt veranderen, moet de elektra verlegd worden. Dit kan een elektricien voor u doen. Ook wanneer u een nieuw huis laat bouwen kunt u een elektricien inschakelen voor het aanleggen van de benodigde elektra.

Groepenkast uitbreiden

Als er teveel elektrische apparaten achter één groep zitten, wordt de stroomtoevoer naar deze groep meestal automatisch uitgeschakeld. Om toch alle elektrische apparaten tegelijk te kunnen gebruiken, kunt u uw groepenkast uitbreiden. Dit is een complexe klus, waarvoor u ook het beste een elektricien in kunt schakelen.

Inductiekookplaat aansluiten

Wilt u in plaats van een keramische kookplaat of een gasfornuis gaan koken op inductie? Dan doet u er goed aan er een elektricien bij te halen. Voor het aansluiten van een inductiekookplaat moet vaak een extra groep aangelegd worden in de meterkast. Ook is een speciale aansluiting achter de kookplaat vaak noodzakelijk. Een elektricien kan dit werkje prima voor u uitvoeren.

Aangeraden berichten
kortsluitingbedrading