Bedrading netjes wegwerken

 In Blog

Om uw woning netjes af te werken, worden de kabels van elektrische apparaten vaak zo goed mogelijk weggewerkt. Indien mogelijk kunnen de kabels onder de grond, door het plafond of door de muur gevoerd worden, zodat ze niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Een tijdrovend karwei, maar het resultaat is een stuk mooier dan wanneer u de kabels gewoon langs de muur of over de vloer laat lopen. Voor de meeste mensen is er dan ook veel aan gelegen om de bedrading netjes weg te werken. Het probleem is meestal dat zij niet precies weten hoe zij dit kunnen doen. In onderstaande tekst volgen daarom enkele tips om bedrading netjes weg te werken.

Nieuwe stopcontacten en schakelaars plaatsen

Wanneer u uw woonkamer gaat verbouwen, is het in veel gevallen ook nodig om stopcontacten en lichtschakelaars te verplaatsen. Sommige mensen kiezen ervoor om deze elektriciteitspunten op de muur te plaatsen, maar dan wordt de bedrading niet netjes weggewerkt. Om alles netjes weg te werken, is het beter om de wandcontactdozen in de muur te verwerken en de benodigde elektriciteitskabels door pvc-buizen in de muur te laten lopen. Dit kunt u doen door sleuven in de muur te frezen. Heeft u hier geen ervaring mee? Dan kunt u een elektricien inschakelen om deze klus voor u op te knappen.

Kabelgoten gebruiken

Heeft u een eigen bedrijf en maakt u veel gebruik van computers of andere elektrische apparaten? Dan is de kans aanwezig dat het een wirwar van bedrading is bij u op kantoor of in de werkplaats. Om te voorkomen dat mensen struikelen of apparaten beschadigen, is het zaak de bedrading netjes weg te werken. Dit kunt u doen door kabelgoten te gebruiken. Deze goten plaatst u op de grond of tegen een plint. Hier kunt u vervolgens alle kabels doorheen trekken. Uw personeel loopt hierdoor niet meer het risico te struikelen en de apparaten staan veilig. Ook wanneer u veel kabels heeft in een woning kunt u ervoor kiezen om een kabelgoot te plaatsen.

Recommended Posts
elektriciteitonderhoud