Buitenhuis elektra aansluiten

 In Blog

Iedere woning in Nederland beschikt binnenshuis over elektriciteit. Maar tegenwoordig willen steeds meer mensen ook buiten hun woning de beschikking hebben over stroom. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tuin. Sommige mensen willen hun tuin verlichten met armaturen of verwarmen met een terrasverwarmer, maar het is ook mogelijk dat u bijvoorbeeld stopcontacten wilt onder uw overkapping of in uw tuinhuisje om gras te kunnen maaien of tv te kunnen kijken. Om ervoor te zorgen dat u ook buitenshuis over stroom kunt beschikken, moet u hier elektra aansluiten. Maar hoe gaat u eigenlijk te werk bij het aansluiten van elektra buiten uw woning?

Zelf buitenshuis elektra aansluiten

Doordat elektra buiten wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, moet de aanleg ervan op een veilige manier gebeuren. In eerste instantie moet de stroom van binnen naar buiten lopen. Dit doet u door een gat in de muur te boren, de kabel naar buiten te trekken en deze te laten eindigen in een lasdoos die u op de buitenmuur plaatst. Vanuit hier kunt u de bekabeling verder aanleggen. Vervolgens kunt u een grondkabel gebruiken om diverse punten in uw tuin van elektriciteit te voorzien. Denk er wel aan dat deze kabel op minimaal 50 centimeter diepte moet liggen. Wilt u stopcontacten en schakelaars buitenshuis plaatsen? Dan moet u hiervoor speciale schakelaars en contactdozen aanschaffen. Deze moeten namelijk bestand zijn tegen water en dat is niet het geval bij normale stopcontacten en schakelaars.

Elektricien inschakelen

Heeft u geen ervaring met het aanleggen van elektra? Laat dit dan aan een elektricien over. Een elektricien weet namelijk precies hoe hij te werk moet gaan bij het aansluiten van elektra buitenshuis. Indien er nog geen kabels aanwezig zijn, kan hij deze direct voor u aanleggen. Door een elektricien in te schakelen, weet u dat de elektra buiten uw woning straks ook naar behoren werkt. Daarnaast bent u ervan verzekerd dat de kabels op een veilige wijze aangelegd zijn, waardoor de kans op kortsluiting wel heel minimaal is. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor wat betreft elektra buiten uw woning? Neem dan contact op met een elektricien om de verschillende mogelijkheden door te spreken.

Recommended Posts
Inspectiebliksem