Onderhoudstips voor de meterkast

 In Blog

Om stroom te kunnen gebruiken, is iedere woning in Nederland voorzien van een meterkast. In deze kast zit de elektrische installatie gehuisvest. Met behulp van de automaten of groepen wordt de stroom vervolgens over de rest van het huis verdeeld. Wanneer de elektrische installatie in uw meterkast niet goed is aangesloten, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Dit is tevens het geval bij achterstallig onderhoud. Net als alle andere apparaten in uw woning, moet uw elektrische installatie namelijk ook geregeld onderhouden worden. Maar wat kunt u doen om uw meterkast goed te onderhouden?

Kijk geregeld in uw meterkast

Veel mensen kijken niet vaak op of om naar hun meterkast. Behoort u ook tot deze groep? Het is verstandig om de elektrische installatie in uw meterkast regelmatig te controleren. Kijk bijvoorbeeld of alles nog werkt en let op of u vreemde dingen ziet. Is dit het geval? Ga hier dan niet teveel aan prutsen. Wanneer u geen verstand heeft van elektrische installaties in de meterkast, kunt u dit beter uit laten voeren door een elektricien. U moet ervoor zorgen dat de schade in de elektrische installatie zo snel mogelijk wordt hersteld. Indien u dat niet doet, is de kans namelijk groot dat er brand ontstaat.

Laat onderhoud uitvoeren

Heeft u zelf geen verstand van onderhoud in uw meterkast? Dan is het ook verstandig om een elektricien in te schakelen. Zorg ervoor dat er regelmatig iemand een blik werpt in uw meterkast. Een elektricien weet precies wanneer er iets mankeert aan een elektrische installatie en is in staat om het probleem snel te verhelpen. U kunt met een elektricien afspreken dat hij bijvoorbeeld eens in de zoveel jaar langskomt om de elektrische installatie in uw meterkast te controleren. Op deze manier voorkomt u achterstallig onderhoud en daardoor wordt de kans op bijvoorbeeld een brand een stuk kleiner.

Recommended Posts
stopcontactkortsluiting